ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

«Έχουμε σχέδιο για το κολυμβητήριο της πόλης»

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Ιωάννης Σταθόπουλος, εξηγεί τα σχέδια της διοίκησής του για την κατασκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Στην ενημέρωση προς τους δημότες, τόνισε τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την μελέτη και τη δημοπράτηση του έργου, επισημαίνοντας παράλληλα την βέβαιη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου Αγίας Παρασκευής:

Με αφορμή την συνάντηση των Ζορμπά και Γιαννακόπουλου με τον δήμαρχο Χολαργού-Παπάγου κ. Αποστολόπουλο και κύριο θέμα το κολυμβητήριο που σχεδιάζει ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου, με τον οποίο έχουμε άριστη σχέση, στα όρια με το δικό μας Δήμο στον λόφο Τσακού, οφείλω να ενημερώσω για τα κάτωθι:

Μετά από απραξία πάρα πολλών ετών, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει σχεδιάσει την κατασκευή κολυμβητηρίου στην από τριάντα έτη ορισθείσα θέση όπου έχει ήδη εκτελεστεί το 35% των έργων που απαιτούνται. Προχωράμε επίσης έργα βελτίωσης του έμπροσθεν χώρου με νέα περίφραξη, φωτισμό, απομάκρυνση υλικών κ.ά.

Για πρώτη φορά έγιναν ήδη: α) ο έλεγχος αντοχής υλικών που έδειξε καταλληλότητα της υπάρχουσας κατασκευής και β) η μελέτη βιωσιμότητας, η οποία παρουσιάστηκε δημόσια πρόσφατα και αποδεικνύει την εφικτότητα του στόχου.

Θα ακολουθήσει εντός του 2017 μελέτη ολοκλήρωσης κατασκευής του κολυμβητηρίου και στη συνέχεια δημοπράτηση του έργου για το οποίο έχουμε διαβεβαίωση χρηματοδότησης του από την Περιφέρεια Αττικής.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως του κ. Ζορμπά για κατασκευή εξ αρχής κολυμβητηρίου στα Πευκάκια ή του κ. Γιαννακόπουλου (ο οποίος επί χρόνια υπερασπίστηκε το κολυμβητήριο στη Νέα Ζωή) στον Λόφο Τσακού με τον Δήμο Χολαργού-Παπάγου, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Ιδιαίτερα για την τελευταία πρόταση, ανεξάρτητα από τη διαφωνία μας, υπάρχει ένα «αγκάθι» πολύ συγκεκριμένο, η άρνηση του Δήμου Χολαργού-Παπάγου να αποδεχτεί τα κοινά μας όρια, θέμα το οποίο οι κύριοι Ζορμπάς (ο οποίος είχε διακόψει τις σχέσεις των δύο Δήμων) και Γιαννακόπουλος δείχνουν είτε να αγνοούν, είτε να μην αντιλαμβάνονται την σοβαρότητά του.

Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε Διαδημοτική συνεργασία με έργα και όχι λόγια, έχοντας ήδη καταθέσει κοινή πρόταση για χρηματοδότηση που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων με τους Δήμους Χολαργού-Παπάγου και Ζωγράφου.

Θα εξακολουθήσουμε να διερευνούμε κάθε πρόταση για Διαδημοτική συνεργασία, εφόσον εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου καθώς και των συμβαλλομένων Δήμων. Όμως οι διαδημοτικές συνεργασίες δεν είναι αυτοσκοπός. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και να εξυπηρετείται το κοινό συμφέρον

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι