ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο κ. Σπηλιόπουλος, πρώην πρόεδρος του Οργανισμού κατά την περίοδο του Νοεμβρίου του 2019 και του Ιουνίου 2020, αντιμετώπιζε κατηγορίες που σχετίζονταν με τη διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών, κακουργηματικού χαρακτήρα, και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως για τα Τέμπη.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον εφέτη-ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, μίλησε για την εμπλοκή του στη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και τα συστήματα σηματοδότησης.

Τα συγκεκριμένα συστήματα σύμφωνα και με τα πορίσματα πραγματογνωμόνων, δεν λειτουργούσαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, που συγκρούσθηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άτομα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα