Στο Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και στην περιοχή των Λιπασμάτων βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου ενημερώθηκε για την ανάπλαση της περιοχής, η οποία εξαιρέθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιάννη Γαβρίλη, τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε την περιοχή των Λιπασμάτων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα ήταν να αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη περιοχή από την παραχώρηση προς τον ΟΛΠ και το δεύτερο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση στον Δήμο.

Συμπλήρωσε ότι ακύρωσε τον νόμο του 2014 που προέβλεπε για την περιοχή τη χωροθέτηση και εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων, ενώ μειώθηκε ο συντελεστής δόμησης από το 0,6 στο 0,15.

Ο κ. Βρεττάκος είπε ότι επί 19 χρόνια η περιοχή αυτή παρέμενε «κρανίου τόπος» και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο για την ανάπλασή του.

Προσέθεσε επίσης, ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό τόνισε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ακόμη και όταν ο στόχος είναι δύσκολος.

“Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να πετυχαίνεις πράγματα”δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: “Εμείς ως αριστεροί έχουμε μία μακρά εμπειρία αγώνων ηρωϊκώνμε αρνητική κατάληξηωστόσο προσδοκούμε ότι κάποιοι από αυτούς θα έχουν και θετική κατάληξη”

Oπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων συνολικής έκτασης 640 στρεμμάτων, η Εθνική Τράπεζα κατέχει 240 στρέμματα για χρέη του Ομίλου Μποδοσάκη-Αθανασιάδη στο Δημόσιο.

Υπάρχουν επίσης 110 στρέμματα λιμενικής ζώνης που είναι παραχώρηση του Δημοσίου στον ΟΛΠ και τα οποία εξαιρέθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ στη νέα σύμβαση παραχώρησης, ώστε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

 

Προτεινόμενα