Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Δούρου: Να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα

Աߴ砧읱ᠴ粠�ᠴﭠ㩳켠 ¯��Н찴砵 ĥꥬⱟﵠ2013.
(EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Ηρακλή Γκότση.

Στη συνάντηση μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος. Συζητήθηκε η δεύτερη αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής, καθώς και το θέμα των έργων του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά με το ζήτημα του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού:

«Τα ψέματα τελείωσαν για την αντιπλημμυρική προστασία. Ήλθε η ώρα να πάψουν οι κάθε είδους δικαιολογίες αδράνειας και να ξεκινήσουν τα έργα. Έργα απαραίτητα για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, τα οποία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο ενός blame game που αναζωπυρώνεται σε κάθε κακοκαιρία.

Δεν μπορούν κάποιοι, σε μια απόπειρα να δικαιολογήσουν την επιλογή απραγίας τους, να επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν σε άλλους. Οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία, έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουν, με σοβαρότητα και σύστημα, στα αναγκαία, χρονίζοντα έργα υποδομής, έτσι ώστε η Αττική να μην πνίγεται σε κάθε νεροποντή.

Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι κρίσιμης σημασίας και δεν προσφέρονται για επιφανειακή αντιμετώπιση με όρους μικροπολιτικής. Η αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρίνεται από τα έργα αυτά».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής