Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Δωρεάν κολατσιό σε μαθητές!

Κολατσιό σε εκατοντάδες μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σίτισης των παιδιών τους, σχεδιάζει να παρέχει και εφέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της σίτισης για το σχολικό έτος 2014-2015 αφορά 1153 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, που υποσιτίζονται και αδυνατούν, λόγω της οικονομικής κρίσης, να αγοράσουν έστω και το ελάχιστο από το κυλικείο του σχολείου.

Η διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει να προχωρήσει στη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού προκειμένουνα συνεχιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η παροχή δεκατιανού σε μαθητές, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, στελέχη της διεύθυνσης εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να έρθουν σε επικοινωνία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, ώστε να εντοπιστούν επακριβώς οι ανάγκες.

Από την περσινή καταγραφή είχε προκύψει πως πάνω από 1400 μαθητές είχαν ανάγκη το δεκατιανό. Το όλο πρόγραμμα θα εξελιχτεί με μεγάλη διακριτικότητα, καθώς πρωτεύον στόχος των εμπλεκομένων είναι να προστατευτούν τα παιδιά.

Επιπλέον, στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας- Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης, με αντικείμενο την ενίσχυση αστέγων και ειδικότερα τη διασφάλιση της σίτισης τους.

Η προγραμματική σύμβαση θα έχει διάρκεια από την υπογραφή της έως τις 31/12/2015 και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από τον Δήμο θα είναι η προμήθεια και διανομή μαγειρεμένου φαγητού σε αστέγους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι