FeaturedΕλλάδαΕπικαιρότητα

Δολοφονία Αλκη: Ανακοίνωση της οικογένειας του 12ου κατηγορούμενου – Τι ισχυρίζεται

Ο 20χρονος που αρχικά είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε λίγες μέρες αργότερα στις ελληνικές αρχές παρουσίασε τη δική του θέση για το φονικό επεισόδιο.

Μέσω του συνηγόρου του, περιέγραψε τον δικό του ρόλο ως «περιφερειακό».

«Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», φέρεται να είναι η θέση που διατυπώνει.

«Εφτασα στο σημείο, κατά την επίθεση και κυνήγησα τον πιο εύσωμο που τράπηκε σε φυγή. Είδα αυτόν που χτύπησε με το δρεπάνι και είδα και εκείνον που χτυπούσε με μαχαίρι. Στην πρώτη σειρά ήταν και αυτός που είχε το (μαχαίρι) καραμπίτ ενώ ήταν και άλλοι γύρω από αυτούς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 20χρονος στην απολογία του.

Στον Εισαγγελέα την Τρίτη ο «Ντίνος» Τι υποστήριξε

Εξι ώρες διήρκησε η απολογία του 20χρονου «Ντίνου» ο οποίος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για το 12ο άτομο που αναζητούσαν οι Αρχές όλες αυτές τις ημέρες, καθώς οδηγούσε το γκρι Polo που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Άλκη και των δύο φίλων του στη Θεσσαλονίκη.

Ο «Ντίνος», σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας δεν κατέβηκε ποτέ από το αυτοκίνητο και δεν επιτέθηκε στα τρία παιδιά, όμως μέσα στο γκρι Polo μετέφερε τρεις από τους δράστες.

«Δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του «Ντίνου».

Οπως σημειώνει η οικογένεια, ο 22χρονος δεν συμμετείχε στο επεισόδιο με κανέναν τρόπο.

Μέσω της οικογένειάς του ο 12ος συλληφθείς δηλώνει συγκλονισμένος και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Αλκη.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου

“Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8:30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Αλκη.

Δηλώνει ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια, αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, τρία άτομα, τα δύο άγνωστά του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Αλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured