ΔήμοιΔήμος Αγίου Δημητρίου

Δημοτικός Λαχανόκηπος: Μέχρι τέλος Αυγούστου οι αιτήσεις

Όταν το 2012 επιλέχθηκε ένας εγκαταλελειμμένος-αδόμητος χώρος 2,5 στρεμμάτων από την πρώην διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για να δημιουργηθεί ο πρώτος λαχανόκηπος της πόλης, πολλοί ήταν εκείνοι που ήταν επιφυλακτικοί.

Ο χώρος καθαρίστηκε, οργώθηκε και χωρίστηκε σε 45 αγροτεμάχια διαθέσιμα για καλλιέργεια, αυστηρά βιολογική. Οι πολίτες που απέκτησαν το δικό τους λαχανόκηπο για 2 χρόνια, επιλέχθηκαν με κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια.

Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι λειτουργούν από τότε ως μέσο διαφυγής από τη σκληρή καθημερινότητα για αρκετούς άνεργους νέους, χαμηλούς εισοδηματίες, ανθρώπους με οικογένειες που κοινωνικοποιήθηκαν σε ένα άλλο επίπεδο, ήρθαν σε επαφή με τη γη και τη φύση ίσως για πρώτη φορά και κατάφεραν τελικά να φέρουν τα λαχανικά στο οικογενειακό τραπέζι, μόνο μέσα από τη δική τους προσπάθεια.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία όμως είναι πως το 10% της παραγωγής των καλλιεργητών της πόλης προσφέρεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενισχύοντας τον χαρακτήρα αλληλεγγύης που εξαρχής είχε η δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου του Αγίου Δημητρίου.

Όσοι πολίτες και κάτοικοι της περιοχής ενδιαφέρονται να αναλάβουν την καλλιέργεια του δικού τους λαχανόκηπου, δεν έχουν παρά να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 213-2007751.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι