ΕπικαιρότηταΠολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια

Ακρίβεια και εγκληματικότητα ταλανίζουν τους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Μάλιστα, στο ερώτημα για το ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας οι πολίτες απάντησαν:

Ακρίβεια 42%
Οικονομία 26%
Εγκληματικότητα 5%
Ανεργία 5%
Εξωτερική πολιτική/πόλεμος 2%

Την ίδια ώρα, το 36% του πληθυσμού θα ξοδέψει λιγότερα για το εορταστικό τραπέζι σε σχέση με πέρυσι ενώ το 40% θα ξοδέψει περίπου το ίδιο ποσό.

Μόλις το 23% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση είπε ότι θα ξοδέψει περισσότερα για το τραπέζι των εορτών.

Στο ζήτημα της εγκληματικότητας, το 70% κρίνει την κυβέρνηση αρνητικά, ενώ μόλις το 15% θετικά.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων από την κυβέρηση, το 45% τις κρίνει μάλλον θετικές, ενώ το 31 μάλλον αρνητικές.

Στα πολιτικά ζητήματα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ποσοστό 44%, ενώ το 50% τον κρίνει αρνητικά.

Στον αντίποδα, μόλις το 17% κρίνει θετικά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, με το 74% να έχει αρνητική άποψη για αυτόν.

Πρόθεση ψήφου

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να σταθεροποιείται στην τρίτη θέση, με 10,1%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη φορά υποχώρησε δημοσκοπικά στο 11,4%.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 8,2%.

Παραλλήλως, η Νέα Αριστερά, στην πρώτη μέτρησή της από τη Metron Analysis δεν ξεπερνά το 2%, δείχνοντας ότι έχει δρόμο μέχρις ότου αποκτήσει ένα ευρύτερο ακροατήριο, πέραν του στενού κομματικού.

Ετσι, το κυβερνών κόμμα σημειώνει ελαφρά άνοδο στο 30,9% (τον Νοέμβριο είχε 30,5%).

Ως προς την εκτίμηση ψήφου που κάνει η Metron Analysis αυτή αποτυπώνει πάλι μια σαφή πρωτοκαθεδρία της ΝΔ με ένα εκτιμούμενο 38%, απέναντι σε εκτίμηση 14% για το ΠΑΣΟΚ και μόλις 12,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 10% για το ΚΚΕ.

Η εταιρεία εκτιμά ότι όλοι οι σχηματισμοί της άκρας δεξιάς έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν στη Βουλή.

Αντιθέτως, δεν εκτιμά ότι ακόμη έχει αυτή τη δυνατότητα η Νέα Αριστερά.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα