Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΥπουργείο Εσωτερικών

Δήμος Τρίπολης: 1,9 εκ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενισχύεται ο Δήμος Τρίπολης με 1,9 εκατομμύρια ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για την επισκευή αγροτικού οδικού δικτύου μήκους 120 χλμ. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Οι δύο υπουργοί, επεσήμαναν ότι πέρα από την κάλυψη των άμεσων αναγκών, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και να επανέλθει η κανονικότητα των παραγωγικών δραστηριοτήτων στις πληγείσες περιοχέςαπαιτείται μακρόπνοος και προσεκτικός σχεδιασμός των έργων υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητη η άμεση και ενεργή εμπλοκή των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού, από την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι ελλείψεις και οι παθογένειες δεκαετιών.

Τέλος, τόσο ο κ. Σκουρλέτης όσο και ο κ. Χαρίτσης, δεσμεύθηκαν ότι θα σταθούν αρωγοί στους Δήμους και τις Περιφέρειες για την υποβολή καλά σχεδιασμένων προτάσεων και την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι