ΔήμοιΔήμος Αγίας ΒαρβάραςΔήμος Νέας ΙωνίαςΠΕΔΑΦορείς-Οργανισμοί

Δήμος Αγ. Βαρβάρας: Στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, συναντήθηκαν ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας και Ένταξης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Υπήρξε αλληλοενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιούνται κυρίως ως προς τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια του διαλόγου, κατατέθηκαν από τον κ. Καπλάνη προτάσεις για τη βελτίωση των υπαρχόντων κοινωνικών προγραμμάτων, αλλά και την ανάπτυξη νέων.

Ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας με εξειδικευμένο προσωπικό, όπως ψυχολόγοι, εργασιοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές, όπως και την ανάγκη άμεσης προώθησης του προγράμματος σίτισης στα σχολεία όπου συμφωνήθηκε ο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας να συμμετέχει στο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει σύντομα.

Επίσης, έθεσε το πρόβλημα της καθυστέρησης της μισθοδοσίας στους εργαζομένους σε κοινωνικά προγράμματα και κυρίως στη Δημοτική Επιχείρηση, λόγω καθυστέρησης των χρηματοδοτήσεων, ζητώντας να βρεθεί ευέλικτος τρόπος, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται στην ώρα τους.

Η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεσμεύτηκε ότι εργάζεται ήδη για τα ζητήματα που τέθηκαν, ώστε σύντομα να υπάρξουν αποτελέσματα και να δοθούν λύσεις.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι