Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Δήλωση Καπάταη για το Ρέμα της Πικροδάφνης

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστου Καπάταη για το Ρέμα της Πικροδάφνης – Διαβάστε την τοποθέτησή του.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με πρόσφατη είδηση σχετικά με το Ρέμα της Πικροδάφνης, προς αποφυγή, ηθελημένων ή μη, παρεξηγήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παρακάτω είδηση «τρέχει» από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017: Έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Της Επικρατείας η Αίτηση Ακύρωσης των έργων εγκιβωτισμού, των τελευταίων 200 μέτρων φυσικής κοίτης της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη. Με την 1915/2017 απόφασή του, το ΣτΕ ακυρώνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους της μελέτης, που θα ολοκλήρωνε τον εγκιβωτισμό με σαραζανέτια της κοίτης της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη.

Για να προλάβω συγχύσεις καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες, η απόφαση αφορά παλιό έργο – η κατάθεση της αίτησης ακύρωσης έγινε το 2014. Αφορά τα 200 μέτρα πάνω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και είναι έργο του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Δήμος τώρα υποχρεώνεται να επανέλθει με νέα μελέτη με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Το έργο «οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης» είναι άλλο έργο. Δεν έχει καμιά σχέση με αυτό του Δήμου Ηλιούπολης για τα 200 μ. πάνω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Αφορά το ρέμα από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης ως την ακτή στο Φάληρο.

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, παρά την παθογένεια δεκαετιών που παρέλαβε, με τις αστικού τύπου επεμβάσεις στο ρέμα με προσωρινή πολεοδόμηση, με νόμιμες και νομιμοποιημένες κατασκευές και αυθαίρετες οικοδομές εντός των παραρεμάτιων περιοχών, προσπάθησε να δώσει σχήμα στο χάος με γνώμονα την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος του ρέματος. Και αυτό προχωρά έως σήμερα κανονικά».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής