ΕλλάδαΕπικαιρότηταΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Διεκδίκηση της έδρας του Οργανισμού Φαρμάκων

Κοινή συνέντευξη πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η ελληνική υποψηφιότητα για την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σηματοδοτεί ότι απομακρυνόμαστε πλέον από τις «λογικές και τις συζητήσεις περί κρατών-μελών παριών, από την αναπαραγωγή ενός δημόσιου διαλόγου στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η κρίση χρέους και οι πολιτικές δημοσιονομικών περιορισμών σε συνδυασμό με την κρίση Δημοκρατίας».

Κατά την παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας στους ανταποκριτές Ξένου Τύπου, η περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι τόσο ο υπουργός όσο και η ίδια δεν αντιμετωπίζουν αυτή την υποψηφιότητα «με όρους ανταγωνιστικούς αλλά με όρους αποτελεσματικότητας για μια κοινή, ευρωπαϊκή υπόθεση προς όφελος του μέλλοντος του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος, προς όφελος ενός σημαντικού Ευρωπαϊκού Οργανισμού, προς όφελος των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου».

«Η ελληνική υποψηφιότητα υπηρετεί το θεσμό, υπηρετεί την υγεία, υπηρετεί τους πολίτες», παρατήρησε η ίδια χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η υποψηφιότητα έχει δύο χαρακτηριστικά: «Πρώτον, είναι μια υποψηφιότητα εθνική. Και δεύτερον, είναι πλήρης και επαρκής».

Η ίδια αφού περιέγραψε συνοπτικά τα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας, «σύγχρονες, άμεσα λειτουργικές υποδομές, εύκολη προσβασιμότητα, ασφαλές περιβάλλον που διασφαλίζουν την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Οργανισμού», υπογράμμισε τον εθνικό χαρακτήρα της διεκδίκησης της έδρας του European Medicines Agency (EMA).

«Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία δεν χωράνε μικροπολιτικές και μικροκομματικές προσεγγίσεις, γιατί υπερβαίνει κομματικές στρατηγικές και προσωπικές φιλοδοξίες», είπε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Η ίδια ανακοίνωσε επίσης ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σχετική ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών για την προώθηση της υποψηφιότητας.

«Οι δοκιμασίες που πέρασε η πατρίδα, επιβάλλουν να γίνει τούτη η υποψηφιότητα κοινό διακύβευμα όλων μας, χωρίς κομματικά στεγανά. Γιατί ευδοκίμηση της πρότασης θα σημάνει οικονομικά οφέλη, θέσεις εργασίας, χιλιάδες ξένους επισκέπτες, με ανυπολόγιστα θετικά αποτελέσματα: για τον τουρισμό, την οικονομία, την κοινωνία του τόπου».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα