ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Διδυμότειχο: Υποσιτισμένο το βρέφος που πέθανε – Το 2019 είχαν φάει το αδερφάκι του ποντίκια

Υποσιτισμένο ηταν το βρέφος που βρήκε τραγικό θάνατο στον Εβρο, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση που διεξήχθη.

Πρόκειται για το αδερφάκι της οικογένειας που πριν από λίγα χρόνια είχε σοκάρει η υπόθεση του κοριτσιού, μόλις 3 ετών, που το είχαν δαγκώσει ποντίκια, αφήνοντας πολύ σοβαρά τραύματα στο σώμα του.

Σύμφωνα με το πόρισμα διαπιστώθηκε εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό, αλλά και πως το βρέφος ήταν υποσιτισμένο.

Οπως ανέφεραν γιατροί μάλιστα, έδειχνε πολύ μικρότερο από την πραγματική του ηλικία.

Την επόμενη εβδομάδα οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την υπόθεση θανάτου του τεσσάρων μηνών παιδιού τους, ενώ η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου μιλώντας στην ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό με το κοριτσάκι.

Οπως λέει, υπήρξε ενημέρωση, μόνο αφ’ ότου το μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.

Τι είχε γίνει το 2019

Η οικογένεια των Ρομά,το 2019, είχε φτάσει ξανά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς το μεγαλύτερο τότε παιδί τους, ένα κοριτσάκι ηλικίας 3,5 ετών έφερε δαγκωματιές από ποντίκια.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει τότε από το νοσοκομείο, από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο, καθώς και από τον βραχίονα, στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ έφερε και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα.

Επίσης, το μωρό παρουσίαζε σημάδια αφυδάτωσης.

Τότε, είχαν συλληφθεί οι δύο γονείς και τους είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα