ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Για τοv Δήμο Αγίας Βαρβάρας η προστασία των κατοίκων και η ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος αποτελεί αδιαπραγμάτευτη ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η δράση “διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες”, που υλοποιείται σταθερά από τον Δήμο με μεγάλη ανταπόκριση.

Ωστόσο, ξαφνικά και μάλλον αδικαιολόγητα, ιδιαίτερα στις τρέχουσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ζήτησε την προσωρινή αναστολή της.

Η Δημοτική αρχή, σε ανακοίνωσή της, διερωτάται:

Υπάρχει άραγε σκοπιμότητα και πάνω σε ποια βάση αμφισβητείται η νομιμότητα της συγκεκριμένης δράσης, εφόσον τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα από τους παραγωγούς, οι οποίοι διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια ώστε να εξασφαλίζονται υψηλή ποιότητα και χαμηλές τιμές;

Η σταθερή, συνεχής και αθρόα προσέλευση των πολιτών καταδεικνύει την ανάγκη για τη διατήρηση αποτελεσματικών δομών αλληλεγγύης αλλά και τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής.

Αποφασίστηκε λοιπόν η διοργάνωση μιας ακόμη “διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες”, την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, στο χώρο της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ, όπου η συμμετοχή όλων θα είναι ταυτόχρονα και «δημοψήφισμα» συνέχισης της συγκεκριμένης προσπάθειας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι