ΠΟΕ-ΟΤΑΦορείς-Οργανισμοί

Δεν κάνει πίσω η ΠΟΕ-ΟΤΑ – “Βουνά” τα σκουπίδια!

Δεν κάνει πίσω τελικά η ΠΟΕΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις στον χώρο καθαριότητας, παρά τις ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί με την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τελικά, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση, η ΠΟΕΟΤΑ αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.

Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν αποκλεισμό αμαξοστασίων, 24ωρη απεργία την Πέμπτη και νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι βελτιώσεις που πρότεινε η κυβέρνηση δεν διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας. Ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, συζητήθηκαν οι νέες προτάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, οι οποίες και ενσωματώθηκαν σε σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Αυτές ήταν οι εξής:

«Η παρέμβαση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας και αφότου είχε διαπιστωθεί ότι η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη δεν ήταν δυνατή να μεταπείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης, έπειτα από την πρόσκληση του πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε χθες το πρωθυπουργικό γραφείο, το διάβημα Τσίπρα δεν έχει ως στόχο μόνο την εκτόνωση της κρίσης για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών ενόψει του καύσωνα που αναμένεται στην Αθήνα.

Πέραν αυτής της αυτονόητης ανάγκης να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία από τους σωρούς σκουπιδιών, το Μαξίμου γνωστοποίησε χθες ότι η συνάντηση διεξάγεται με στόχο και να βρεθεί μία λύση στα αιτήματα των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των Δήμων».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΠΟΕ-ΟΤΑ