ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Χρήστος Γιαλιάς: Τον “γάζωσαν” σε 30 δευτερόλεπτα – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Μόλις 30 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να γαζώσουν τον Χρήστο Γιαλιά οι εκτελεστές του, με τον επιχειρηματία να πέφτει νεκρός, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, φωνάζοντας «βοήθεια με σκοτώνουν».

Σύμφωνα με το MEGA, οι εκτελεστές του Χρήστου Γιαλιά επέλεξαν ως δρόμο διαφυγής ένα δασάκι δίπλα από το σημείο της εκτέλεσης, ώστε να αποφύγουν τις κάμερες ασφαλείας από παρακείμενα καταστήματα και σπίτια.

Μάλιστα, οι δράστες χρειάστηκαν μόλις 30 δευτερόλεπτα για να εκτελέσουν τον επιχειρηματία ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημα πετώντας και το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφόνησαν τον Γιαλιά.

“Μπλεγμένος σε παράνομες δραστηριότητες”, λένε οι Αλβανοί

Σε γρίφο έχει μετατραπεί η δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά, με τις Αρχές να αναζητούν έστω και ένα στοιχείο που θα τους οδηγήσει στην άκρη του μίτου της εκτέλεσης του επιχειρηματία στη Μάνδρα.

Σύμφωνα με το Mega, σε αλβανικά Μέσα υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για εμπορία κρεάτων του επιχειρηματία στην Αλβανία. Παράλληλα, αφήνονται υπόνοιες για παράνομες δραστηριότητες, κυρίως στο εμπόριο τσιγάρων.

Την ίδια ώρα, τα αλβανικά μέσα συνδέουν τη δολοφονία Γιαλιά με μια άλλη εκτέλεση, στο Παλαιό Φάληρο, ενός 60χρονου στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η υπόθεση του 60χρονου αλλοδαπού είναι σκιώδης, όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους καθώς έβγαινε από το σπίτι του και οι Αρχές δεν έχουν οδηγηθεί ακόμα στην διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ωστόσο, από την έρευνα των ελληνικών Αρχών για την δολοφονία του Παλαιού Φαλήρου, δεν προέκυψε σχέση με τον επιχειρηματία από τη Μάνδρα.

Επίσης έχει προκύψει, ότι το θύμα είχε συνέχεια και στην προσωπική του φρουρά άτομα αλλοδαπούς, με καταγωγή κυρίως από την Αλβανία ή τα Βαλκάνια.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα