PlusΕπικαιρότητα

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι και μέλι

Είναι μια πολύ εύκολη, αλλά εξαιρετικά νόστιμη συνταγή, που αρέσει σε όλους!

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να παρακολουθούμε το φαγητό μας και είναι βέβαιο ότι η νοστιμιά του θα μας οδηγήσει να το μαγειρεύουμε στο εξής πολύ συχνά.

 

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα κομμάτια χοιρινό ψαρονέφρι, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές

1 μεγάλο ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 κύβο ζωμό βοδινού

1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1-2 κουταλιές μέλι (ανάλογα με την προτίμησή σας)

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε το ψαρονέφρι με το ελαιόλαδο μέχρι το κρέας μας να ψηθεί, με μεγάλη προσοχή μην “αρπάξει”, που σημαίνει ότι είναι πράγματι ένα πολύ γρήγορο και νόστιμο φαγητό, αλλά πρέπει να το προσέχουμε στη διάρκεια όλης της διαδικασίας.

Μόλις ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον ζωμό βοδινού, τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε, μέχρι η σάλτσα μας με το χοιρινό να “δέσουν”.

Τη συνοδεύουμε με πουρέ ή με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές.

 

Καλή σας απόλαυση!

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus