ΕπικαιρότηταΚόσμος

Χαμάς: Με τα πλήγματα των ΗΠΑ, η ευρύτερη περιοχή του Ιράκ βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς καταδίκασε σήμερα τα νυχτερινά αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ, εκτιμώντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «βάζουν λάδι στη φωτιά» στη Μέση Ανατολή και ότι φέρουν πλήρως την ευθύνη για το ενδεχόμενο να σημειωθούν αντίποινα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρουν την ευθύνη των συνεπειών αυτής της στυγνής επίθεσης κατά του Ιράκ και της Συρίας, που ρίχνει λάδι στη φωτιά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση στα αγγλικά η Χαμάς.

«Δηλώνουμε ότι η περιοχή δεν θα βρει ούτε τη σταθερότητα ούτε την ειρήνη όσο δεν σταματούν η σιωνιστική (ισραηλινή) επίθεση, τα εγκλήματα γενοκτονίας και η εθνοκάθαρση εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε η οργάνωση.

Σημειώνεται ότι τα αμερικανικά πλήγματα στο δυτικό Ιράκ, που πραγματοποιήθηκαν χθες εναντίον ένοπλων φιλοϊρανικών ομάδων, προκάλεσαν τουλάχιστον 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σύμφωνα με έναν επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μπάσεμ αλ-Αουάντι.

«Με τα πλήγματα αυτά η ασφάλεια του Ιράκ και της περιοχής βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ενας πρώτος απολογισμός, ο οποίος είχε γνωστοποιηθεί στο Γαλλικό Πρακτορείο από δύο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, έκανε λόγο για 18 νεκρούς, δηλαδή 15 μέλη ενόπλων ομάδων και τρεις άμαχοι.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα