ΔήμοιΔήμος Χαϊδαρίου

Χαϊδάρι: Ταξίδι αγωνιστών στα τελευταία 60 χρόνια

Μνήμες από την Αντίσταση και τους αγώνες στη Ρούμελη κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Η Κατίνα Ψαριανού, ο καπετάν Ερμής (Βασίλης Πριόβολος) και η Λούλα Τύμπα – Δημητρίου, μέσα από τις αναμνήσεις, βοήθησαν όλους τους περευρισκόμενους να ταξιδέψουν στα τελευταία εξήντα χρόνια της ελληνικής ιστορίας.

Μέσα από τα μάτια της Λούλας Τύμπα – Δημητρίου, που έγραψε το βιβλίο, δεν πέρασε μόνο η ιστορία μίας οικογένειας αγωνιστών, αλλά όλη η ιστορία της Ελλάδας, από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι τις ημέρες μας.

Για το βιβλίο της «Μέσα από τα δικά μου μάτια,  Αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα» την παρουσίαση του οποίου επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Μαρία – Χριστίνα Μπακλαβά, μίλησαν ο Βασίλης Πριόβολος (καπετάν Ερμής) ο δημοσιογάφος Χρήστος Βασιλόπουλος, («Μηχανή του χρόνου») και η ίδια η συγγραφέας, ενώ κείμενά της διάβασαν οι ηθοποιοί Νένα Μέντη και Βαγγέλης Βαζάκας.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην Αττική, κανένας απ’ όσους ήθελαν να τιμήσουν το έργο της Λούλας δεν κάμφθηκε. Οι περισσότεροι θέλησαν να θυμηθούν και τον καπετάν Νικηφόρο (αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από τον θάνατό του).

Αυτός φυσικά ήταν ο κορυφαίος της οικογένειας, αλλά είναι γνωστό τι στους αγώνες και τις θυσίες για την ελευθερία αλλά και τη ζωή, δεν υστέρησε κανένα μέλος της οικογένειας Δημητρίου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι