ΕπικαιρότηταΚόσμος

Αυξάνονται οι νεκροί και στην Ουκρανία: Νέα επίθεση της Ρωσίας με πυραύλους στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση σε κέντρο διαλογής εταιρίας ταχυμεταφορών στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Σινεχούμποφ.

Κατά την πυραυλική επίθεση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, επλήγησαν εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρίας ταχυμεταφορών Nova Poshta, διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Χαρκόβου σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram. Καταγγέλλοντας το πλήγμα σε μη στρατιωτική υποδομή, ο Σινεχούμποφ τόνισε: «Οι Ρώσοι σκόρπισαν ξανά τον τρόμο στον φιλειρηνικό πληθυσμό του Χαρκόβου».

Τα θύματα, ηλικίας 19 έως 42 ετών, ήταν υπάλληλοι της εταιρίας. Επτά εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κοινοποίησε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από τις ισοπεδωμένες εγκαταστάσεις, όπου ερείπια διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση.

Πύραυλοι S-300 εκτοξεύτηκαν από τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε η εισαγγελία του Χαρκόβου, με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να πλήξουν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας ταχυμεταφορών, σκορπώντας τον θάνατο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα