ΔήμοιΔήμος ΒριλησσίωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Αυτοψία Καραμέρου σε δύο έργα στα Βριλήσσια

Την πρόοδο των εργασιών δύο έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στα Βριλήσσια και βαίνουν προς ολοκλήρωση, επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της πόλης Ξενοφώντα Μανιατογιάννη.

Η πρώτη αυτοψία έγινε στο αντιπλημμυρικό έργο των οδών Ροδόπης και Μαινάλου και η δεύτερη στον βιοκλιματικό παιδικό σταθμό επί της οδού Διός, στο Πάτημα Βριλησσίων.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το Πάσχα, επισήμανε ο Γιώργος Καραμέρος, υπογραμμίζοντας την άψογη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας.

Με την κατασκευή των αγωγών ομβρίων στις οδούς Μαινάλου και Ροδόπης, σημείωσε, θα εξαλειφθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην περιοχή σε κάθε έντονη βροχόπτωση, ενώ η αποπεράτωση του πρότυπου παιδικού σταθμού θα δώσει τη δυνατότητα φιλοξενίας 60 παιδιών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καραμέρος γνωστοποίησε ότι πριν από το Πάσχαπροβλέπεται να ξεκινήσει ένα ακόμα μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία των Βριλησσίων, συνολικού ύψους 4.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για παρέμβαση σε μήκος σχεδόν 4 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει κατασκευή αγωγών ομβρίων σε περιοχές του κεντρικού ιστού της πόλης, καθώς και την κατασκευή κεντρικού αγωγού ομβρίων στα Άνω Βριλήσσια, βορείως της Λεωφόρου Αναπαύσεως.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι