ΔήμοιΔήμος Πειραιά

Αυτοψία Γιάννη Μώραλη στις εργασίες ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου της Τζαβέλλα (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία στο κλειστό γυμναστήριο στα σχολεία της Τζαβέλλα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ολική ανακατασκευή του πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία των εργασιών.

Συνολικά 5 κλειστά γυμναστήρια σε σχολεία της πόλης ανακαινίζονται πλήρως από τον Δήμο Πειραιά, με στόχο τη λειτουργική και  αισθητική τους αναβάθμιση και προκειμένου οι μαθητές και οι σύλλογοι που φιλοξενούνται, να ασκούνται σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι τα  κλειστά γυμναστήρια που θα ανακαινιστούν πλήρως εντός του επόμενου διαστήματος, βρίσκονται στις εξής σχολικές μονάδες:

1) Επί της οδού Τζαβέλλα

2) 1ο ΓΕΛ επί της οδού Αφεντούλη 5

3) 3ο ΓΕΛ επί της οδού Μαυρομιχάλη 14

4) 14ο Γυμνάσιο επί των οδών Κω και Αγίων Αναργύρων

5) Γυμνάσιο Καμινίων επί της οδού Δωδεκανήσου 28

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Επισκέφτηκα σήμερα το μεγαλύτερο συγκρότημα σχολείων στον Πειραιά, αυτό της Τζαβέλλα, όπου στεγάζονται συνολικά 7 σχολεία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς ανακατασκευάζουμε πλήρως και τα πέντε κλειστά γυμναστήρια τα οποία ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα. Οι μαθητές αλλά και οι σύλλογοι οι οποίοι τα χρησιμοποιούν τις ώρες μετά  το σχολείο,  θα το κάνουν πλέον σε πιο ανθρώπινες συνθήκες. Μετά τα σχολεία στην Τζαβέλλα θα προχωρήσουμε στην πλήρη ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο 3ο ΓΕΛ επί της οδού Μαυρομιχάλη. Στόχος μας  με τις εργασίες ανακαίνισης είναι να διαθέτουν τα σχολεία της πόλης μας ασφαλείς,  λειτουργικές και καλαίσθητες υποδομές για τους μαθητές, αλλά και τους συλλόγους που φιλοξενούνται σε αυτούς τους χώρους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της, δημιουργώντας ένα όσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον με λειτουργικές υποδομές».

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Με την ολική ανακαίνιση των σχολικών γυμναστηρίων επενδύουμε στον αθλητισμό ως το βασικότερο μέσο για τη σωματική υγεία, την ψυχική ισορροπία και τη δημιουργική απασχόληση των νέων μας. Η νεολαία μας είναι η «μαγιά» για τη «ζύμη» του μέλλοντος και η ενίσχυσή της  με τα κατάλληλα εφόδια η πιο ευοίωνη επένδυση».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι