Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΠεριφέρειες

«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο – Μύθοι και Αλήθειες»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει ημερίδα με ομιλητή τον Μανώλη Σφακιανάκη και τη Μαρίσα Βουλγαράκη, με θέμα «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου: Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, μύθοι και αλήθειες».

Την ημερίδα έχει αναλάβει η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εθελοντισμού, Χαρούλα Γιασιράνη, το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το CSI Institut.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ροδίνι».

Ο Μανώλης Σφακιανάκης θα αναλύσει τα θέματα που απασχολούν τους εφήβους και τους ενήλικες κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο, όπως:

• Ψηφιακά αποτυπώματα και ίχνη

• «Grooming» ή αποπλάνηση

• «Sexting» ή διαδικτυακό sex

• Ψηφιακές διαδρομές υψηλού ρίσκου

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θα παρουσιαστούν οι επικίνδυνες πτυχές, οι λόγοι που οδηγούν στα φαινόμενα αυτά και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η δικηγόρος με εξειδίκευση στο Δίκαιο του Διαδικτύου, Χρυσή Χρυσοχού, πρόεδρος Ένωσης των ασκουμένων και νέων Δικηγόρων Ρόδου.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι το ΚΕΚ «Γεώργιος Γεννηματάς», το CSI INSTITUT, η Ενωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου και το Κολλέγιο Ρόδου.

Η ομιλία είναι ανοικτή και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

 

Προτεινόμενα