ΕπικαιρότηταΚόσμος

Αποζημίωση 27 εκατ. δολάρια στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Cup Foods, Chicago Avenue, Minneapolis, MN, USA – Photo by Jéan Béller on Unsplash

Το ποσό των 27 εκατ. δολαρίων θα λάβει η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ από τον δήμο της Μινεάπολις στη Μινεσότα των ΗΠΑ σχεδόν ένα χρόνο από την δολοφονία του από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε ομόφωνα τον διακανονισμό την Παρασκευή.

«Η τελευταία χρονιά άλλαξε δραματικά την πορεία της πόλης μας και η σημερινή μέρα αποτελεί ένα ακόμη σκαλοπάτι για ένα πιο δίκαιο μέλλον για την Μινεάπολι», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος, Τζέικομπ Φρέι.

«Ο διακανονισμός μας με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ αντανακλά την δέσμευσή μας στην προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης και μία ώθηση για πρόοδο».

Η οικογένεια του Φλόιντ, αναφέρει το npr,  είχε κινηθεί τον περασμένο Ιούλιο νομικά κατά της πόλης της Μινεάπολις και των τεσσάρων αστυνομικών που συμμετείχαν στην δολοφονία, με την απόφαση να έρχεται εν μέσω της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που γονάτισε πάνω στο λαιμό του Φλόιντ, δολοφονώντας τον.

Σε ανακοίνωση εκ μέρους της οικογένειας Φλόιντ, η αδερφή του Τζορτζ, Μπρίντζετ αναφέρει ότι είναι ικανοποιημένη που «αυτό το μέρος του τραγικού μας ταξιδιού προς την απόδοση δικαιοσύνης για τον αδερφό μου Τζορτζ, έχει επιλυθεί».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα