ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

Απομάκρυνση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Κατέβηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 η κεραία κινητής τηλεφωνίας που ήταν τοποθετημένη σε κτίριο στην οδό Σχολείου 11 στον Άι Γιάννη, δικαιώνοντας τον αγώνα της Επιτροπής κατοίκων, των Συλλόγων Γονέων των 1ου και 8ου Δημοτικών σχολείων και του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η κεραία βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από σπίτια όπως και από τα Σχολεία και το 9ο Νηπιαγωγείο, σύμφωνα δε με μετρήσεις εξέπεμπε ακτινοβολία ιδιαίτερα επιβαρυντική για την υγεία των περιοίκων και των παιδιών.

Η εταιρεία υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία και να απομακρύνει τα μηχανήματα και εξαρτήματα της κεραίας μετά την απόρριψη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτηση της για ανάκληση της 4292/2017 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων 15 κατοίκων, του Δήμου Αγίας Παρασκευής όπως και των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών σχολείων.

Η απόφαση ισχύει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής για απομάκρυνση της κεραίας.

Υπενθυμίζετε ότι με κοινό αγώνα κατοίκων και Δήμου επιτεύχθηκε το 2016 η οριστική ανάκληση άδειας και η αποξήλωση της παράνομης κεραίας επί των οδών Ολυμπίας & Θήρας στο Κοντόπευκο.

Ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος ευχαριστεί ιδιαίτερα τους πολίτες και τους Συλλόγους Γονέων που με τον αγώνα τους συνέβαλλαν αποφασιστικά για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα και τους βεβαιώνει ότι ο Δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό τους μέχρι την οριστική δικαίωση, όπως και για κάθε παράνομη κεραία στην Αγία Παρασκευή.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι