FeaturedΕλλάδαΕπικαιρότητα

Απολογία Πισπιρίγκου: “Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, αλλά να βγει για το παιδί η αλήθεια”

Επειτα από εννέα συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή, η μαραθώνια απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, όπου αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 35χρονη με δάκρυα στο κλείσιμο της απολογίας της απευθύνθηκε στους τακτικούς δικαστές και στους ενόρκους λέγοντας: «Μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα, έχω το χειρότερο χαρακτήρα μπορεί να είμαι αχώνευτη σε πολλούς, είμαι το ξέρω, όμως έχω κατηγορηθεί για το χειρότερο αδίκημα που μπορεί να κατηγορηθεί μια μάνα. Θέλω να με βοηθήσετε να βρω την αλήθεια για την κόρη μου».

Η κατηγορούμενη συνέχισε σε φορτισμένο κλίμα λέγοντας: «Ηταν πολλές οι ημέρες της απολογίας. Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες στιγμές έντασης, είναι δύσκολη η θέση που βρίσκονται. Ερχομαι να εξηγήσω και να θυμηθώ περιστατικά πολύ δύσκολα, που με θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή».

Επίθεση της Πισπιρίγκου στον Ανδρέα Ηλιάδη

Νωρίτερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου εξαπέλυσε πυρά κατά του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη και των ιατρών του νοσοκομείου Παίδων. Υποστήριξε ότι οι γιατροί μετά τον θάνατο της Τζωρζίνας άρχισαν να συνεννοούνται μεταξύ τους για να καλύψουν τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης στο παιδί.

Κατηγορούμενη: Υποθέτω ότι έχει πάρει ο Ράικος τη ΜΕΘ και λέει ότι «έχω βρει ένα καράβι κεταμίνη και άλλες ουσίες». Πιστεύω ότι τους είπε ότι έχει γίνει σφάλμα και θέλησαν να το καλύψουν.

Σύνεδρος: Γιατί να στοχοποιήσουν τη μητέρα;

Κατηγορουμένη: Νομίζω ότι όλα είναι σχέδιο του κ.Ηλιάδη.

Σύνεδρος: Είπατε ότι είχε κίνητρο τη δημοσιότητα;

Κατηγορουμένη: Δεν ξέρω τον ψυχικό του κόσμο. Εδώ μίλησε για το Μινχάουζεν που δεν το ήξερε κανένας.

Σύνεδρος: Δηλαδή το ξεκίνησε ο κ. Ηλιάδης με σκοπό να γίνει διάσημος και το συνεχίζει ένα χρόνο και μετά το θάνατο του παιδιού συνεχίζει να μιλά με δημοσιογράφους;

Κατηγορουμένη: Αυτό κατά βάση. Είχε μία σκέψη στην αρχή και μετά έμαθα εδώ ότι είχε επικοινωνία με το “Παίδων” και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο κ. Ηλιάδης πήρε τηλέφωνο στο “Παίδων” για το πού θα γίνει η νεκροψία. Τι φοβόταν; Γιατί δεν ήθελε να κατεβεί η σορός στην Πάτρα;

Σε άλλο σημείο της μαραθώνιας απολογίας της η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ. Με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί. Η αιτία θανάτου του. Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι η Τζωρτζίνα θα φύγει όταν δικαιωθεί».

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα που υπέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, για αυτοψία στο Νοσοκομείο Παίδων και διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

«Στο χρονικό διάστημα που υποβλήθηκε το αίτημα δεν μπορούσα να τοποθετηθώ. Να πω στη μέση της διαδικασίας σκοπεύουμε να καταδικάζουμε ή να μη καταδικάσουμε και πάρτε την κατηγορουμένη στο ψυχιατρείο; Εχει έρθει η κατηγορουμένη και μας λέει είμαι καλά, δεν έχω πειράξει το παιδί μου, δεν πάσχω από κάτι, είμαι εδώ για τη δικαίωση του παιδιού μου. Θα πω να εξεταστεί; Το Μινχάουζεν είναι διαταραχή συμπεριφοράς. Απάντησε με νηφαλιότητα, είπε τα γεγονότα με χρονική αλληλουχία, δεν έδωσε την εντύπωση μιας γυναίκας που πάσχει και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται εδώ μέσα», τόνισε η εισαγγελέας, η οποία ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.

Εντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο εξέτασης της κατηγορούμενης από την έδρα κατά τη διάρκεια απολογία της.

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ εντονότατα. Μια προϋπόθεση είναι ότι απαγορεύεται σε δικαστή να ειρωνεύεται. Να αποδοκιμάζει με έναν τρόπο που δεν δείχνει αντικειμενικότητα. Μου μεταφέρθηκε ότι η ειρωνεία πήγε σύννεφο. Το να φτάσουμε στο σημείο να ερωτάται από την έδρα, γιατί έκανε έρωτα με τον σύζυγό της μετά τον θάνατο του παιδιού! Τι σχέση έχει εάν πήρε συναινετικό διαζύγιο; Η σύνεδρος βλέπει εκπομπές όλη την ημέρα; Το δικαστήριο κάνει Ιερά Εξέταση. Είναι πρωτοφανές και θα μείνει στην ιστορία», ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο κ. Κούγιας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured