ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»

Aποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υφ’ όρων απόλυση καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2021 είχε μειωθεί η ποινή κάθειρξής της για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Συγκεκριμένα, από ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, καταδικάστηκε τελικά σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Το σχέδιο απόδρασης

Το 2016, η Πόλα Ρούπα είχε θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος είχε στο μεταξύ συλληφθεί στο Μοναστηράκι ύστερα από εμπλοκή με αστυνομικούς, και μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο.

Λίγο αφότου το αεροσκάφος απογειώθηκε από χωριό της Αργολίδας, επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο υπό την απειλή όπλου, ο πιλότος όμως αμύνθηκε και έπειτα από συμπλοκή κατά την οποία κινδύνεψαν να συντριβούν, το αεροσκάφος προσγειώθηκε με φόρα στο έδαφος.

Οι Αρχές την συνέλαβαν τον Ιανουάριο του 2017 σε σπίτι στην Ηλιούπολη Αττικής, αφού είχε λάβει μέρος σε δύο ένοπλες ληστείες σε τράπεζες. Έκτοτε παρέμενε έγκλειστη σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα