ΕπικαιρότηταΠολιτική

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα – Δεκτό το αίτημά της ως μητέρα ανηλίκου

Βγαίνει από τη φυλακή η Πόλα Ρούπα, που είχε καταδικαστεί ως μέλος της Οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτή την αίτησή της για υφ’ όρων απόλυση, καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου.

Της έχει επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης έχουν ένα παιδί και αναμένεται να επιστρέψει στην Καλαμάτα, προκειμένου να ζουν μαζί.

Η πρώτη φορά που συνελήφθη ήταν τον Νοέμβριο του 1995 στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, μαζί με 393 ακόμα άτομα, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Σαράντος Νικητόπουλος.

Επειτα προσήχθη το 1997, όταν ο σύντροφός της συνελήφθη για τοποθέτηση βόμβας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης ως ένδειξη αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της ανατολικής Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αφέθηκε όμως ελεύθερη, ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων.

Τον Απρίλιο του 2010 συνελήφθησαν σε σπίτι στα Καλύβια Αττικής και προφυλακίστηκαν.

Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, γεννήθηκε ο γιος τους στον οποίο έδωσαν το όνομα, προς τιμήν του ιδεολογικού τους συντρόφου και τρομοκράτη, Λάμπρου Φούντα, που είχε σκοτωθεί την ίδια περίοδο σε συμπλοκή με την αστυνομία.

Τον Οκτώβριο του 2011 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, έως ότου τους παραβιάσουν τον Ιούνιο του 2012 και εξαφανιστούν, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2013 να καταδικαστούν ερήμην σε 50 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή τους στον “Επαναστατικό Αγώνα” και τη δράση της Οργάνωσης έως το 2010.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2016 η Ρούπα έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για την απόδραση του συντρόφου της, καθώς και των μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Γιώργο Πολύδωρο, Χρήστο Τσάκαλο, Γεράσιμο Τσάκαλο και Ολγα Οικονομίδου, με ελικόπτερο.

Λίγο αφότου το αεροσκάφος απογειώθηκε από χωριό της Αργολίδας, η Ρούπα επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο υπό την απειλή όπλου.

Ο πιλότος αμύνθηκε και έπειτα από συμπλοκή κατά την οποία κινδύνεψαν να συντριβούν, το ελικόπτερο εν τέλει προσγειώθηκε με φόρα στο έδαφος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα