ΠΟΕ-ΟΤΑΦορείς-Οργανισμοί

Απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον περιφερειάρχη Αττικής

Απάντησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στον περιφερειάρχη Αττικής και στις δηλώσεις του μετά από την αναβολή της συνεδρίασης του ΕΣΔΝΑ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Την τακτική της λασπολογίας, των συκοφαντιών, της τρομοκρατίας και της μετάθεσης ευθυνών στην ΠΟΕ-ΟΤΑ επέλεξε και πάλι ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός για να δικαιολογήσει την τρίτη κατά σειρά αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, στην οποία θα συζητούνταν το σχέδιο εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα που ο ίδιος προασπίζεται.

Αποκρύπτει και πάλι ο περιφερειάρχης ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ δεν συνηγορεί σε ένα σχέδιο που θα πριμοδοτήσει τους ιδιώτες, θα αυξήσει δραματικά τα δημοτικά τέλη, θα φέρει απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Όσον αφορά στα ψεύδη και στις συκοφαντίες που επικαλείται ο κ. Γιάννης Σγουρός στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απαντά ότι δεν υπήρξε καμία κατάληψη της αίθουσας στην οποία θα συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ.

Άλλωστε, αυτή ήταν «κατάμεστη» από άνδρες των ΜΑΤ, όταν η διαδικασία της συνεδρίασης είναι Δημόσια και μπορεί να την παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος. Ποια είναι τα «συντεχνιακά συμφέροντα» κ. Σγουρέ;

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που παλεύουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, να προφυλάξουν τους Δημότες από τις μεθοδεύσεις σας που θα τετραπλασιάσουν τα Δημοτικά τέλη και να προστατεύσουν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους; Μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια κ. Σγουρέ.

Ποια επεισόδια φοβηθήκατε κ. Σγουρέ και αναβάλατε τη συνεδρίαση; Το αίτημα σας προς τον επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων ήταν να βγουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τη βία και να υπάρξουν προσαγωγές.

Η επέμβαση των ΜΑΤ δεν έγινε λόγω αντίδρασης υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που φιλοξενεί τον ΕΔΣΝΑ. Αληθεύει κ. Σγουρέ ότι απευθυνθήκατε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να γίνει έφοδος των ΜΑΤ στο κυλικείο όπου βρισκόταν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές με στόχο τον ξυλοδαρμό τους και τη βίαιη απώθηση τους;

Επικαλείται ο περιφερειάρχης Αττικής «επικοινωνιακά τεχνάσματα». Ποιος, αυτός που από την πρώτη ημέρα χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα τα οποία θέλουν να αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, για να απαξιώσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το προσωπικό τους και να εγκαλέσει Δημάρχους που δεν συμφωνούν με το σχέδιο του.

Μιλάει επίσης για «συμπεριφορές και αντιλήψεις που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία». Φαίνεται ο κ. Σγουρός πώς ξεχνάει ότι αποτέλεσε «γρανάζι» ενός καταστροφικού για τη χώρα πολιτικού μηχανισμού.

Που είδε ο κ. Σγουρός τους τραμπουκισμούς; Ο ίδιος προκάλεσε μία πρωτοφανής κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και δυνάμεων καταστολής για μία συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρέστησαν στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επιχειρεί να μας προσδώσει άλλες διαθέσεις, όταν ο ίδιος δημιουργεί «πολεμικό κλίμα». Μήπως επιθυμεί να του διαθέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μία διμοιρία ΜΑΤ να την χρησιμοποιεί κατά βούληση;

«Ας αναλάβουν και οι δήμαρχοι το μερίδιο που τους αναλογεί», υποστηρίζει ο κ. Σγουρός. Οι δήμαρχοι είναι αυτοί που θα επιβάλλουν την αύξηση των δημοτικών τελών, την επιβάρυνση δηλαδή των πολιτών και γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής-δημοσιονομικής κρίσης για τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση.

Για πιο περιορισμό των λειτουργικών δαπανών μιλάει ο κ. Σγουρός όταν σε κάθε συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ κινητοποιεί πάνω από 300 αστυνομικούς που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το προσωπείο σας κατέρρευσε κ. Σγουρέ. Αφήστε τα «παιχνίδια», την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα της Περιφέρειας.

Συγκαλέστε άμεσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ προκειμένου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε ομηρία και απόγνωση και να μην καταρρεύσει ο Σύνδεσμος. Η εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων κ. Σγουρέ και η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων δεν είναι το μόνο θέμα των υποχρεώσεών σας.

ΥΓ: Μετά από την «έξωση» που έκανε στον ΕΔΣΝΑ από την αίθουσα συνεδριάσεων το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προφανώς γιατί αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα της κατάστασης που δημιουργεί ο κ. Σγουρός με την κινητοποίηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προθυμοποιείται να διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ την αίθουσα συνεδριάσεών της για χρήση της από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΠΟΕ-ΟΤΑ