ΔήμοιΔήμος Αιγάλεω

Ανοικτή επιστολή για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό

Δείτε την επιστολή παρακάτω:

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας απευθύνομαι προς όλους και όλες σας, με σκοπό την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας σχετικά με την ανέγερση του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην πόλη μας.

Ο Δήμος Αιγάλεω με την ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προχωρά στην κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού υλοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στην πόλη μας.

Το εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.099.099 ευρώ, δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα κοινωφελές έργο που διασφαλίζει την ασφαλή και ποιοτική στέγαση των παιδιών της πόλης μας.

Το συγκεκριμένο έργο διαθέτει την ομόφωνη απόφαση και στήριξη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οιαδήποτε αναφορά περί δήθεν τσιμεντοποίησης του Άλσους δεν ευσταθεί γιατί το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός δεν βρίσκεται στον χώρο του Άλσους.

Όσο αφορά τους ισχυρισμούς κάποιων ότι θα κοπούν δένδρα, η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με το συνολικό σχέδιο θα φυτευθούν 48 νέα δένδρα υψηλού πρασίνου.

Σχετικά με το επιχείρημα για την δυνατότητα μετακίνησης του έργου σε άλλο χώρο, διαβεβαιώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται με βάση την υπάρχουσα χωροθέτηση ως αποκλειστικής χρήσης ανέγερσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Ως εκ τούτου κάθε καθυστέρηση έναρξης των εργασιών οδηγεί αναπόφευκτα στην απώλεια του έργου και στην ακύρωση κάθε δυνατότητας για δημιουργία νέων κοινωνικών δομών στην πόλη μας.

Μάλιστα, τόσο η Διοίκηση του Δήμου, όσο και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξαντλώντας κάθε όριο διαλόγου σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με την ομάδα συμπολιτών μας που αντιδρούν, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες και τον σχετικό φάκελο του έργου, ανέδειξαν με απόλυτη σαφήνεια και τεκμηρίωση την αναγκαιότητα του έργου και τις θετικές συνέπειες που θα προκύψουν για την ασφαλή και ποιοτική φροντίδα των παιδιών της πόλης μας.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Στις σημερινές δύσκολες οικονομικά συνθήκες που η χρηματοδότηση προς την Αυτοδιοίκηση είναι σχεδόν μηδενική, τέτοια έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και σκοπού, όπως είναι ο συγκεκριμένος Βρεφονηπιακός Σταθμός, δεν πρέπει να χαθούν από την αδικαιολόγητη αντίδραση κάποιων ολίγων.

Καλώ την τοπική κοινωνία του Αιγάλεω, γονείς, κηδεμόνες, παιδιά, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαζικούς-κοινωνικούς φορείς της πόλης, να στηρίξουν την ομόθυμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλώ την μικρή ομάδα συμπολιτών μας που αντιδρούν αναίτια στην κατασκευή του έργου, να επανεξετάσουν την στάση τους και να προτάξουν το δημόσιο συμφέρον, κυρίως δε την ποιότητα ζωής των παιδιών του Αιγάλεω.

Φιλικά

Ο Δήμαρχος

Χρήστος Καρδαράς

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι