ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο στην Αγία Βαρβάρα!

Το ∆ηµοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήµιο Αγίας Βαρβάρας έρχεται να ζωντανέψει ένα όραµα της ∆ηµοτικής Αρχής και ένα αίτηµα πολλών πολιτών.

Την Τρίτη 27 Νοεµβρίου έγινε παρουσία του δηµάρχου Αγίας Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη συνάντηση της Επιστηµονικής και της Συντονιστικής επιτροπής του νέου θεσµού που ξεκινά σε λίγες µέρες στον ∆ήµο.

Ο δήµαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των συνοµιλιών και τόνισε ότι η αναζήτηση νέων κατευθυντήριων αρχών στο επίπεδο της πολιτιστικής πολιτικής, η συµµετοχή στη γνώση, η ανάπτυξη σε κάθε τοµέα της κοινωνικής ζωής προσδίδουν στο εγχείρηµα αυτό ξεχωριστή

σηµασία και το καθιστούν, πέρα από την αναγκαιότητα του, ιδιαίτερα επίκαιρο και ωφέλιµο για την πόλη.

Τη µορφή διάρθρωσης των προγραµµάτων σπουδών που θα διευρύνεται στα διάφορα γνωστικά αντικείµενατόσο των θεωρητικών όσο και των θετικών επιστηµών, θα ορίζει η Επιστηµονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από έγκριτους πανεπιστηµιακούς καθηγητές.

Η Συντονιστική Επιτροπή έχει κινήσει τις διεργασίες και έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που σκοπό έχουν την εύρυθµη οργάνωση και λειτουργία του ∆ΕΑΠ Αγίας Βαρβάρας. Η φοίτηση στο ∆ηµοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό ∆ηµοτικό Πανεπιστήµιο είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Η τελετή έναρξης της λειτουργίας του ∆ΕΑΠ θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 16 ∆εκεµβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου «Μήτρος Σουλιµιώτης» (Σίφνου και Αγίου Γεωργίου).

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι