ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο Νοέμβριο μήνα- Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί!

Συνεχίζει και την Κυριακή να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου κοντά σε χωριά της Καρύστου στην Εύβοια, με τους θυελλώδεις ανέμους, έντασης έως και 9 μποφόρ, να δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και να μεταφέρουν τις φλόγες ακόμα και εντός κατοικημένων περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά στην Κάρυστο και αυτή την ώρα έχει επεκταθεί στην περιοχή του Κάβο Ντόρο, στη νοτιότερη πλευρά του νησιού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 24 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Τα εναέρια μέσα που έσπευσαν να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ μετά τη δύση του ηλίου ούτως ή άλλως δεν μπορούσαν να βοηθήσουν.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά εκκενώθηκαν καθώς απειλούνταν από τις φλόγες, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το βράδυ του Σαββάτου (4/11) εκκενώθηκαν και τα χωριά Καλαμάκι και Σχίζαλη.

Κάτοικος από την Αμυγδαλιά μίλησε στο evima.gr, και περιέγραψε πως, «η φωτιά στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Η κατάσταση είναι δύσκολη χωρίς εναέρια μέσα δεν μπορεί να σβήσει η φωτιά. Έχουν καεί δεκάδες ζώα, είδα με τα μάτια μου φλόγες να μπαίνουν μέσα στις αυλές σπιτιών».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα