ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ανδρουλάκης στην επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ: “Να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη Κεντροαριστερά”

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Ζάππειο με αφορμή τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη και με το βλέμμα πάντα στις εκλογικές προκλήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος, έθεσε τους στόχους του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

«Οι τελευταίες εκλογές ανέδειξαν την ανάγκη για μία ισχυρή αντιπολίτευση, για μία αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις με τη συντήρηση, τον ανορθολογισμό και την αναποτελεσματικότητα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η πρόκληση», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό, απέρριψε (χωρίς να τον κατονομάσει) το ενδεχόμενο να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Δεν μπορεί να τον παίξει αυτόν τον ρόλο ένα κόμμα που ηττήθηκε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση από τη Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Ανδρουλάκης

Παραλλήλως, ο κ. Ανδρουλάκης εστίασε στις δύο εκλογικές προκλήσεις που έχει μπροστά του το κόμμα, με τις κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τις ευρωεκλογές.

«Πριν από την κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών, ένα ακόμα βήμα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Εχουμε δώσει το προοδευτικό πολιτικό μας στίγμα με τις επιλογές μας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και θέλω να ευχηθώ και από αυτό το βήμα καλή επιτυχία στους 13 υποψήφιους Περιφερειάρχες μας. Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους, με τους οποίους μας συνδέουν κοινοί αγώνες για μια αυτοδιοίκηση όπως τη σχεδίασε η δημοκρατική παράταξη», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για μια αυτοδιοίκηση «ακηδεμόνευτη, που υπηρετεί τον πολίτη και όχι ένα σύστημα εξουσίας, που κάνει τα χατίρια του Μεγάρου Μαξίμου, ως προέκταση της εξουσίας του επιτελικού κράτους».

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ενδεικτική είναι η εξής αναφορά του: «Τα πεπραγμένα της δίμηνης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν ότι σε μια σειρά από γεγονότα το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε αδύναμο να εγγυηθεί το αίτημα των πολιτών για ασφάλεια στη ζωή τους, αλλά και να προτείνει στέρεες πολιτικές για το μέλλον».

Κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων ήταν η κλιματική αλλαγή, μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής στο περιστύλιο του Ζαππείου, με την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Σύγχρονες προκλήσεις: Κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και βιώσιμη ανάπτυξη».

Αμέσως μετά την ομιλία Ανδρουλάκη, στα πρότυπα και της περυσινής εκδήλωσης και της φεστιβαλικής ατμόσφαιρας που είχε επικρατήσει για τους εορτασμούς της 3ης του Σεπτέμβρη, ακολούθησε συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Γιοκαρίνη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα