ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ

«Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δήλωσε από το «Βενιζέλειο» νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Το Ηράκλειο είναι ο πρώτος σταθμός των 4 θεματικών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλες πόλεις της χώρας, με την Δημόσια Υγεία να είναι στο επίκεντρο της εκδήλωσης της Τετάρτης. Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης, τόνισε ότι βασική προϋπόθεση της ύπαρξης μιας ανθρώπινης και δίκαιης κοινωνίας είναι η επένδυση σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

«Σήμερα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο συζητήσαμε με γιατρούς, νοσηλευτές, με όλο το προσωπικό για τα προβλήματα που υπάρχουν. Η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε, όπως έπρεπε, το Ταμείο Ανάκαμψης, για αυτό έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, να υπάρχει αύξηση των μισθών και κίνητρα σε ειδικότητες που έχουν εκλείψει από τα νοσοκομεία μας, με αποτέλεσμα χιλιάδες χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές», ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης, επισήμανε ότι «το ΕΣΥ είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ και έχουμε χρέος την σύγχρονη εποχή να δημιουργήσουμε τις υπηρεσίες που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία».

Για την  εκδήλωση, στις 18:30 στον κινηματογράφο Αστόρια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως «έχουν κληθεί γιατροί, νοσηλευτές άνθρωποι εξειδικευμένοι σε οικονομικά της υγείας, ασθενείς, προκειμένου να συζητήσουν για «το τεράστιο ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία γιατί θέλουμε να είμαστε στην προτεραιότητα των λύσεων και όχι να μοχλεύονται τα ίδια προβλήματα που κάνουν τους αδύναμους να μην έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας».

«Έχουμε τεράστιο δημογραφικό ζήτημα, τεράστιες αδικίες, έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας μετά τη Βουλγαρία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό «έχουμε χρέος να το αντιμετωπίσουμε».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα