ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα να ενισχυθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο

Συνάντηση με πρυτάνεις ΑΕΙ είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς είναι σε εξέλιξη ο διάλογος με εκπαιδευτικούς φορείς για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

«Για εμάς, η ρύθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να γίνει μέσα από διάλογο, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και θέτοντας προτεραιότητες που θα της δίνουν πνοή μακροπρόθεσμα και όχι με διευθετήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι το σχέδιο νόμου θέτει ως προτεραιότητα τις διευθετήσεις.

«Δεν πρέπει να γίνει ένα λάθος ξεκίνημα όσον αφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια, διότι μπορεί να γίνουν στρεβλώσεις, οι οποίες εν τέλει να μη δημιουργήσουν τους κανόνες ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο θα βελτιώνει το παρόν σχήμα λειτουργίας των πανεπιστημίων. Θα είμαστε δίπλα σας όχι ως παράγοντες ακινησίας, όπως άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ως παράγοντες προόδου που θέλουν την κανονικοποίηση και την προοπτική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέροντας ότι χωρίς ενιαίο σχεδιασμό στον πανεπιστημιακό χάρτη οδεύουμε σε πανεπιστήμια δύο ταχυτήτων.

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα να ενισχυθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο

Βασική προτεραιότητα, όπως τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης, είναι να ενισχυθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό και ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «…κάθε κυβέρνηση έχει χρέος να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο και σε επίπεδο υπηρεσιών, παροχής εφοδίων προς τους φοιτητές και έρευνας, όπου δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται πολύ πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ιωάννης Χατζηγεωργίου, πρύτανης ΕΜΠ, Σπυρίδων Κίντζιος, πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη, πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Γεώργιος Κορμέντζας, κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σταύρος Καμινάρης, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετείχαν ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, ο διευθυντής της Κ.Ο. Γιάννης Κουτσούκος και ο προϊστάμενος της Κ.Ο. Χάρης Δημακαρέας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα