ΔήμοιΔήμος ΖωγράφουΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Αναβαθμίζεται το Ιλίσιο Κολυμβητήριο του Δήμου Ζωγράφου

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Αποκατάσταση Κατασκευαστικών Προβλημάτων Ιλισίου Κολυμβητηρίου», συνολικής δαπάνης 600.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Δημήτρης Καντιώτης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος των παρεμβάσεων στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή του προκειμένου να καταστεί εκσυγχρονισμένο, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, για πολλά χρόνια.

Επισημαίνεται ότι αποτελεί το μοναδικό κολυμβητήριο στον Δήμο Ζωγράφου, τόσο για την εξυπηρέτηση των αθλούμενων, όσο και για τη φιλοξενία αγώνων.

Η σημερινή του εικόνα δεν παραπέμπει σε χώρο άθλησης υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, καθ’ ότι οι απαραίτητες υποδομές κρίνονται ως μη ικανοποιητικές.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν σε μονώσεις, κατασκευές αντιολισθητικών δαπέδων, κατασκευή θυρών πυρασφάλειας και κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση φέροντος οργανισμού στεγάστρου και αντικατάσταση δομικού εξοπλισμού πισίνας.

Επιπλέον, θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για την ανακατασκευή και αντικατάσταση Η/Μ εγκαταστάσεων του μηχανοστασίου.

Σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Αττικής.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι