Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ανατολική Αττική: Οδοντιατρικός έλεγχος στη Γ’ Ηλικία!

Πρωτοβουλία για την υλοποίηση οδοντιατρικού προγράμματος προώθησης της έγκαιρης διάγνωσης και του προληπτικού ελέγχου σε πολίτες Τρίτης Ηλικίας της Ανατολικής Αττικής ανέλαβαν οι οδοντίατροι… της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Με δεδομένο ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί τη βάση του συστήματος παροχής φροντίδας υγείας και ότι η οργάνωσή της είναι πολλές φορές προβληματική στο σύστημα υγείας της χώρας, ειδικά στον τομέα της πρόληψης, οι οδοντίατροι της Υπηρεσίας υπέβαλαν την παραπάνω πρόταση προκειμένου να εξασφαλιστεί έγκαιρη διάγνωση και προληπτικός έλεγχος για τις νόσους των δοντιών (τερηδόνα ρίζας, περιοδοντίτιδα κ.ά.) και του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η προαγωγή της υγείας, η πρόληψη και η ενημέρωση σχετικά με τις οδοντικές νόσους και του καρκίνου της στοματογναθικής περιοχής των ηλικιωμένων.

Επίσης και η βελτίωση της προσβασιμότητας των υπηρεσιών υγείας, με τη μεταφορά τους στον χώρο συναντήσεων ηλικιωμένων και την ισότιμη προσφορά τους ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγωγή οδοντιατρικής υγείας των ατόμων τρίτης ηλικίας, προληπτική οδοντιατρική εξέταση, παροχή εξατομικευμένων οδηγιών στοματικής υγιεινής και διανομή έντυπου υλικού αγωγής υγείας.

Ηδη με έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, απευθύνθηκε στους 13 δήμους της χωρικής του αρμοδιότητας, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος μέσω των ΚΑΠΗ των Δήμων.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής