ΔήμοιΔήμος ΜαραθώνοςΔήμος Μαρκοπούλου-ΜεσογαίαςΔήμος ΣαρωνικούΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ανατολική Αττική: Εκπτωση 50% στα εισιτήρια των μαθητών

Οριστικά πλέον δρομολογείται η μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τους μαθητές της Ανατολικής Αττικής κατά 50% στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. Γιώργος Παπαδομιχελάκης με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και εκπρόσωπους των Δήμων ΜαραθώναΜαρκοπούλου και Σαρωνικού.

Από την εφετινή σχολική χρονιά θα ισχύσει η μισή τιμή εισιτηρίου για τις μετακινήσεις των μαθητών, για όλες τις διαδρομές με τα λεωφορεία της εταιρείας της Ανατολικής Αττικής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές θα εκδώσουν ειδικό δελτίο μαθητικής ταυτότητας για τους μαθητές.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω απόφαση είχε ουσιαστικά ληφθεί σε προηγούμενη συνάντηση τον περασμένο Μάιο και, σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου, «είναι ιδιαίτερα ανακουφιστική για πολλές οικογένειες, ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της καθημερινής μεταφοράς των παιδιών τους».

Παραλλήλως, επεσήμανε ότι η θετική αυτή εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα διεργασιών μεταξύ των τοπικών αρχών της ανατολικής Αττικής, των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ανατολικής Αττικής και της ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι