Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ανακαλύψτε τη Βόρεια Αθήνα

Τα θεμέλια για τη λειτουργία ενός συνεργατικού σχηματισμού (Cluster) ανάδειξης των βορείων προαστίων σε τουριστικό-πολιτιστικό προορισμό τέθηκαν σε συνάντηση εργασίας, που είχαν στο ΟΑΚΑ φορείς της αυτοδιοίκησης, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο και το εγχείρημα με την επωνυμία «Ανακαλύψτε τη Βόρεια Αθήνα» φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την προίκα της φύσης και της ιστορίας, για την ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Καραμέρος επεσήμανε:

«Με κεφάλαιο την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής και εργαλεία την καινοτομία και τη συνεργασία επιχειρούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να αναδείξουμε την ταυτότητατης βόρειας Αθήνας.

Για πρώτη φορά σχεδιάσαμε και υλοποιούμεένα συνεργατικό σχηματισμό με υπεροπτικά χαρακτηριστικά, όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αθροίζουν ιδέες και δεξιότητες σε κοινές δράσεις. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που μετείχαν εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο εγχείρημα και τη συμπόρευσή τους στα επόμενα βήματα που είναι η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, η διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου δράσης και η διεύρυνση της πρωτοβουλίας».

Σημειώνεται ότι ο συνεργατικός σχηματισμός προέκυψε μετά από διερεύνηση κλάδων και δραστηριοτήτων που εμφανίζουν προοπτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας τους, μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με την ενεργό συμμετοχή και φορέων της αυτοδιοίκησης. Ο τομέας του τουρισμού αναδείχτηκε ιδανικό πεδίο καθώς άπτεται του αναπτυξιακού ρόλου της Περιφέρειας Αττικής.

Κριτήριο αποτέλεσαν τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής που διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, ιδανικούς χώρους αναψυχής και αθλητισμού, μουσεία και πινακοθήκες, συνεδριακά και εκπαιδευτικά κέντρα, εκθεσιακούς χώρους και εκθετήρια, υποδομές υγείας και ξενοδοχειακά καταλύματα, εξαιρετική τοπική αγορά και υψηλού επιπέδου καταστήματα εστίασης.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση εργασίας, στην οποία εκ μέρους της αυτοδιοίκησης έδωσαν το παρών, σε πρώτη φάση, οι δήμαρχοι Πεντέλης και Χαλανδρίου και η γενική γραμματέας του Δήμου Κηφισιάς.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής