Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ανάγκη για βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων

Τα διακυβεύματα της κυκλικής οικονομίας, σε σχέση με την ανάγκη ενός νέου, δίκαιου και βιώσιμου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος Καρμένου Βέλα.

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί να κινείται με γνώμονα τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας και τις νέες προοπτικές που δημιουργούν σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η Ρένα Δούρου τόνισε:

«Αυτές ακριβώς τις αρχές που λειτουργούν προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, γιατί μια κακή διαχείριση των απορριμμάτων δεν προκαλεί μόνο περιβαλλοντική, αλλά και οικονομική ζημιά. Ενώ μία αποτελεσματική διαχείριση μπορεί να αποτελέσει πόρο ανάπτυξης με τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας. Η επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας οφείλει να υπερβεί σοβαρά δομικά ζητήματα, όπως τονίζεται στην έκθεση».

Στην Εκθεση επισημαίνεται ότι στη χώρα μας, στη συντριπτική πλειοψηφία των απορριμμάτων των Δήμων, το 81% οδηγείται στην ταφή, ενώ το ίδιο ποσοστό στην Ε.Ε. ανέρχεται σε 31%.

Τέλος, η περιφερειάρχης είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους Ιταλικών Περιφερειών στα γραφεία της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής