Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ανάδειξη του Φεστιβάλ «Magna Grecia»

Συνάντηση για την ανάδειξη του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας «Magna Grecia» σε μόνιμο θεσμό, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, μια συνάντηση με αντικείμενο την προοπτική περαιτέρω ανάδειξης του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia (FFMG) στη χώρα μας, πραγματοποίησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με τη Διοίκηση του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας, με επικεφαλής την πρόεδρο Πίνα Ρούσο (Pina Russo). Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας Εύη Αποστολάκη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε τη δυνατότητα εξέλιξης του Φεστιβάλ σε μόνιμο θεσμό υποδοχής μαθητών από όλη την Ευρώπη στην Ελλάδα, με στόχο τη μύησή τους στον πολιτισμό, την κλασική φιλοσοφία και το αρχαίο δράμα.

Πρόκειται για την τρίτη χρονιά που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας, το οποίο θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 26 Μαρτίου 2017, με τη συμμετοχή 700 Ιταλών μαθητών και καθηγητών.

Το FFMG είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας αφιερωμένο στους εφήβους, μία πολιτιστική εκδήλωση που προάγει την κλασική φιλοσοφία μέσα από βιωματικές δράσεις.

Στις 20 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών για την έναρξη του Φεστιβάλ, παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής