ΕΣΕΕΦορείς-Οργανισμοί

Αμεση λύση για τα σκουπίδια ζητάει ο Βασίλης Κορκίδης

Αμεση λύση στο πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών στα κέντρα των πόλεων και στο λιμάνι του Πειραιά, ζητάει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης.

Mε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και προς τον δήμαρχο Πειραιά, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για εξεύρεση λύσης.

Ειδικότεραόπως αναφέρεται στην επιστολή:

«Αναμφισβήτητα, κατανοούμε και σεβόμαστε τα αιτήματα των εργαζομένων. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στην απογοητευτική εικόνα, που παρουσιάζει σήμερα η πόλη του Πειραιά, εξαιτίας των λόφων των σκουπιδιών, που έχουν δημιουργηθεί, ιδιαίτερα, εάν λάβει κανείς υπόψη πως, το λιμάνι εξυπηρετεί περίπου 20 εκατ. επιβάτες ετησίως. Επιπροσθέτως, η οικονομική ζημία για χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού είναι ήδη τεράστια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, αναζητώντας άμεσα μία λύση και όχι την απόδοση ευθυνών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσει επιτέλους η ομηρία εκατομμυρίων πολιτών, επαγγελματιών και τουριστών, που υποχρεώνονται τις τελευταίες ημέρες να βιώνουν μία εξωφρενική κατάσταση, η οποία ελλοχεύει πολλούς κινδύνους πρωτίστως για τη δημόσια υγεία.

Κατ’ επέκταση, θα μπορούσε, αποτελώντας εξαίρεση, να εξεταστεί το ενδεχόμενο, όπως πραγματοποιείται ο καθαρισμός από τα σκουπίδια εντός του λιμανιού, να γίνεται και πέριξ αυτού. Τονίζουμε ότι το Ε.Β.Ε.Π. προτίθεται να σταθεί αρωγός στον Δήμο Πειραιά, σε οποιαδήποτε προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.

Συζητήσεις, συναντήσεις, διαπιστώσεις, δεσμεύσεις, υποσχέσεις, κατηγορίες και ευθύνες, χωρίς όμως λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Αυτή την ώρα, απαιτούνται άμεσες λύσεις και όλα τα άλλα έπονται.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους, να βρουν λύση στο πνεύμα της υγιεινής και ασφάλειας, πριν ο κοινωνικός αυτοματισμός σκεπάσει το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων. Δεν χρειάζεται, για κάθε χρόνιο πρόβλημα, να περιμένουμε κάποιο προαπαιτούμενο της τρόικας για να μας το λύσουν. Ας αποδείξουμε αυτή τη φορά, ό,τι μπορούμε και μόνοι μας».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΕΣΕΕ