ΕΝΠΕΕπικαιρότηταΚΕΔΕΠολιτική

Αίτημα ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ για συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Αμεση συνάντηση με τον ρωθυπουργό ζητούν με κοινή επιστολή τους οι πρόεδροι της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό η συνάντηση είναι αναγκαία προκειμένου να τον ενημερώσουν «σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις του Ά και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί της δρομολογούμενης διοικητικής μεταρρύθμισης».

Στην επιστολή οι κ. κ. Κ. Αγοραστός και Γ. Πατούλης υπογραμμίζουν πως «οι Περιφέρειες και οι Δήμοι θεωρούμε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση που επιδιώκουμε πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Επιτελικού Κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη, την άμβλυνση ανισοτήτων και την ενδυνάμωση της Κοινωνικής Συνοχής.

Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να αντιμετωπίζει συνολικά όλα τα προβλήματα και να συνοδεύεται με κατοχύρωση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων καθώς και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού».

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι αν και «η Αυτοδιοίκηση έχει έγκαιρα καταθέσει τις προτάσεις της, το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τις επίσημες κυβερνητικές θέσεις για το πώς οραματίζεται το μέλλον της Αυτοδιοίκησης».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΕΝΠΕ