ΕπικαιρότηταΠολιτική

«Αγκάθι» οι διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ – Εκκλήσεις για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των στελεχών

Λάδι στη φωτιά με αιχμή το θέμα των διαγραφών ρίχνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντή της Κ.Ο, Γιώργου Τσίπρα μιλώντας στο ertnews.

«Η ενότητα χτίζεται πάνω στο να μοιραζόμαστε κοινή πορεία πάνω σε βασικά πολιτικά ζητήματα και να μην κάνουμε αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΥΡΙΖΑ, στον Κασσελάκη στα κανάλια και μάλιστα με έναν ακραίο τρόπο. Αυτό είναι τεράστιο φάουλ με οποιοδήποτε πρόεδρο, υπάρχει θέμα διαγραφής, κατά τη γνώμη μου αυτεπάγγελτα η επιτροπή δεοντολογίας έπρεπε να έχει κινήσει θέμα. Είναι σαφές αυτό που λέω», ανέφερε ο Γ. Τσίπρας στην ΕΡΤ.

Έκκληση για να πέσουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Oι αναμενόμενες διαφωνίες στη διαδικασία επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλουν να υπακούν στο καταστατικό και στις αξίες της Αριστεράς τονίζει ο Σωκράτης Φάμελλος και απαντά στο ερώτημα για πιθανές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ενδεχόμενο διάσπασης.

Εν μέσω αντεγκλήσεων κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να πέσουν οι τόνοι κι από τις δυο πλευρές. «Στηρίζω την άποψη να πέσουν οι τόνοι κι από τις δυο πλευρές, θεωρώ ότι όλοι μπορούν να κάνουν ένα βήμα πίσω», είχε δηλώσει η Όλγα Γεροβασίλη στην ΕΡΤ.

Τις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για τα think tank, των ομάδων εργασίας. Ρόλο συντονίστριας των ομάδων θα αναλάβει η 27χρονη Διάνα Βουτυράκου. Θέματα διαφάνειας και καθημερινότητας θα είναι ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα