ΔήμοιΔήμος Αγίου Δημητρίου

Αγ. Δημήτριος: Ψηφιακή πλατφόρμα για εθελοντές

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου προωθεί τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα Εθελοντισμού για όλους τους πολίτες. Γιατί ο Εθελοντισμός είναι ένα θέμα που τους αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας.

Εκτός του ότι δυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και ενισχύει την κοινωνική συνοχή, προσδίδοντας ιδιαίτερο περιεχόμενο στη ζωή μας.

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά και μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους. Συνιστώντας στάση ζωής, δρα θετικά και στον εθελοντή και στον αποδέκτη της προσφοράς, είτε είναι άνθρωποι, είτε ζώα, είτε το περιβάλλον, είτε μία έννοια.

Στον Δήμο Αγ. Δημητρίου μπορεί να γίνει κάποιος εθελοντής και να έχει την ευκαιρία να προσφέρει στην πόλη και τους συμπολίτες του σε διάφορους τομείς (Πολιτισμό, Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Περιβάλλον, Αδέσποτα ζώα, Αθλητισμό), ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του και το χρόνο που διαθέτει.

Όποιος επιθυμεί να γίνει εθελοντής στη πόλη του Αγ. Δημητρίου, μπορεί τώρα να επισκεφθεί την ιστοσελίδα και να συμπληρώσει τη φόρμα εθελοντή. Μόλις παραληφθεί η αίτηση του κάθε εν δυνάμει εθελοντή, θα ειδοποιηθεί προκειμένου να περάσει μια τυπική συνέντευξη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι