ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”: Αναστέλλονται οι πτήσεις για έξι ημέρες

Αναστέλλονται για έξι ημέρες, από Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου έως Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, λόγω εργασιών αναβάθμισης των διαδρόμων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για τα τεχνικά έργα υποδομών των διαδρόμων στο αεροδρόμιο, έχει εκδοθεί αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με το χρονοδιάγραμμα αναστολής των προγραμματισμένων πτήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η notam που θα ισχύσει από την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 το πρωί, έως και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00 το μεσημέρι, προβλέπει ότι και οι δυο διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας.

Και αυτό, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία τεχνικά έργα για τη συντήρηση του οδοστρώματος.

Από την ΝΟΤΑΜ εξαιρούνται οι πτήσεις για αεροδιακομιδές ασθενών οι οποίες θα γίνονται κανονικά, εφόσον απαιτηθεί, μόνο από ελικόπτερα.

«Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων υποδομών στο “Νίκος Καζαντζάκης” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και άμεση προτεραιότητα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό», σημειώνει σε ανακοίνωσης της η ΥΠΑ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα