Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Αδειες πωλητών σε λαϊκές αγορές για ανέργους

Μεγάλο ενδιαφέρον στους ανέργους δικαιούχους συγκέντρωσε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση 218 νέων επαγγελματικών αδειών πώλησης προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που προκήρυξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εν λόγω προκήρυξη –την πρώτη μετά από δέκα χρόνια που προκηρύσσει νέες θέσεις εργασίας στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης– έχουν υποβληθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Π.Κ.Μ. συνολικά 610 αιτήσεις για την απόδοση 218 επαγγελματικών αδειών, που θα πληρώσουν ισάριθμες θέσεις σε λαϊκές αγορές της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, οι οποίες για διάφορους λόγους έχουν κενωθεί με την πάροδο των χρόνων.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, «πρόθεσή μας είναι να επιταχύνουμε άμεσα τις διαδικασίες για την εξέταση των δικαιολογητικών των ενδιαφερόμενων, ώστε η χορήγηση των νέων αδειών στους δικαιούχους να γίνει πολύ σύντομα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά αποτελεσματική στη μάχη της χώρας μας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο.

Εργαστήκαμε συστηματικά για την καταγραφή των κενών στις λαϊκές αγορές και προκηρύξαμε χωρίς χρονοτριβή ισάριθμες νέες επαγγελματικές άδειες, δίνοντας ξανά το δικαίωμα της εργασίας σε άνεργους συμπολίτες μας», υπογράμμισε ο κ. Γιουτίκας.

Η προκήρυξη προβλέπει 113 άδειες για πώληση νωπών οπωροκηπευτικών, αυγών και κομμένων ανθέων, 24 άδειες για πώληση νωπών αλιευτικών προϊόντων, 13 για πώληση κατεψυγμένων ειδών αλιείας – αλιευμάτων, λαχανικών, σφολιάτας και παρασκευασμάτων ζύμης, 13 για πώληση ειδών κυλικείου 11 άδειες για πώληση ειδών ένδυσης, νεωτερισμών, φο μπιζού, λευκών ειδών, ψιλικών καθώς και ειδών υπόδησης και δερμάτινων ειδών, 11 για πώληση ειδών υαλοπωλείου, πλαστικών με το μέτρο, εκκλησιαστικών ειδών, καθώς και 33 άδειες για πώληση ειδών παντοπωλείου ξηρών καρπών, μελιού, ζαχαρωδών προϊόντων και τυποποιημένου κομμένου καφέ.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου των δικαιολογητικών που υπέβαλαν άνεργοι ενδιαφερόμενοι για τη χορήγηση 167 αδιάθετων αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου (έτους 2016) στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν τις άδειες βάσει των ονομαστικών καταλόγων που έχουν συνταχθεί για όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια της σχετικής προκήρυξης και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Προτεινόμενα