ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

72η εθελοντική αιμοδοσία στην Αγία Παρασκευή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Αγίου Ιωάννου 27) και ώρες 9:00-13:00, την 72η εθελοντική αιμοδοσία για να ενισχύσει την Δημοτική τράπεζα αίματος.

Με την εθελοντική προσφορά αίματος, δίνουμε ζωή στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας και ταυτόχρονα δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας. Ας είμαστε όλοι εκεί!

Απαραίτητα έγγραφα: Ταυτότητα και αριθμός ΑΜΚΑ


Πόσο αίμα θα σας πάρουν

Στις περισσότερες χώρες, ο όγκος που λαμβάνεται είναι 450 χιλιοστόλιτρα, δηλ. λιγότερο από 10% της συνολικής ποσότητας του αίματός σας (ένας μέσος ενήλικας έχει 4,5 με 5,5 λίτρα αίμα). Σε κάποιες χώρες, λαμβάνονται 250 χιλιοστόλιτρα αίματος.

Το σώμα σας θα αντικαταστήσει το χαμένο υγρό σε περίπου 36 ώρες και ο συνολικός αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων θα επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα μέσα σε 21 ημέρες.

Οδηγίες για τους αιμοδότες

Πριν από την αιμοληψία, είναι καλό ο αιμοδότης να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.

Μετά την αιμοληψία, ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχλημα.

Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μία ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μετά την πρώτη αιμοδοσία, ο αιμοδότης παραλαμβάνει ατομική κάρτα όπου αναγράφονται η ομάδα αίματος του και οι μονάδες που έχει δώσει και την οποία πρέπει να κρατά κάθε φορά που δίνει αίμα ή όταν χρειαστεί αίμα για τον ίδιο ή συγγενή πρώτου βαθμού.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης, πάει σε κάποιον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, στον Δήμο ή στην Ενορία του ή σε μία Υπηρεσία αιμοδοσίας κρατικού Νοσοκομείου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι