Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΕλλάδαΕπικαιρότητα

Φεστιβάλ ούζου με άρωμα Αιγαίου!

Λέσβος και ούζο είναι συνδεδεμένα στο μυαλό κάθε Ελληνα.

Καθόλου τυχαία αφού η ιστορία του γνωστού ως «εθνικού μας ποτού» έχει τις ρίζες της στο νησί της Λέσβου και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Στο νησί υπάρχουν 16 ποτοποιίες που παράγουν Ούζο Μυτιλήνης και Πλωμαρίου, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και οι δύο.

Κάθε χρόνο, από το 2013, ο Σύνδεσμος Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου διοργανώνει το Ouzo Fest, ένα μοναδικό φεστιβάλ γνωριμίας με το ούζο, την κουλτούρα του και τα μυστικά του.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει περισσότερες από 40 ετικέτες ούζου, να συνομιλήσει με τους ποτοποιούς, να μυηθεί στα μυστικά του ούζου, να δοκιμάσει τη γαστρονομία της Λέσβου και να απολαύσει το ούζο του στα γραφικά καφενεδάκια της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου.

Μουσικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις στα τοπικά μαγαζιά θα πλαισιώσουν εφέτος το φεστιβάλ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν την αυθεντική κουλτούρα που συνοδεύει παραδοσιακά το ούζο: παρέα, μεζέδες, μουσική και άρωμα Αιγαίου.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εφέτος στις 14 και 15 Ιουλίου 2017 στη Μυτιλήνη και στις 22 Ιουλίου στο Πλωμάρι σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου και τη στήριξη του Δήμου Λέσβου και του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι