Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Η Ρένα Δούρου στον ξενώνα Φιλοξενίας Βρεφών στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Τον ξενώνα Φιλοξενίας Βρεφών που έχουν δημιουργήσει τα «Παιδικά Χωριά SOS» στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, επισκέφτηκε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο ξενώνας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος φροντίδας και αποκατάστασης βρεφών, ενώ η περιφερειάρχης πραγματοποίησε την επίσκεψη συνοδευόμενη από τη γενική γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών – Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη.

Η Κ. Καντεράκη προσέφερε εκ νέου στο Σωματείο σημαντική οικονομική ενίσχυση που συγκεντρώθηκε από τα μέλη των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πασχαλινού Θεματικού Πάρκου στο Πεδίο του Αρεως, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Η περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η παρουσία στο Αναρρωτήριο Πεντέλης επισφραγίζει μια υποδειγματική συνέργεια. Τη συνέργεια της Περιφέρειας Αττικής με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών-Μελών της ΕΕ, καθώς και με τα Παιδικά Χωριά SOS, με στόχο την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Με συστηματική και μεθοδική δουλειά, μακριά από μεγαλοστομίες, έχουμε βάλει τις βάσεις εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για μια αποτελεσματική συνεργασία που διασφαλίζει το μέλλον των πιο ευαίσθητων κρίκων της κοινωνίας μας. Των παιδιών μας.

Και ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή την αποδοτική συνεργασία τόσο την κα Καντεράκη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας όσο και τους υπευθύνους των Παιδικών Χωριών SOS, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αναστάσιο Βρεττό, τον γενικό διευθυντή, Γιώργο Πρωτόπαπα καθώς και τους εργαζόμενους, οι οποίοι στηρίζουν το δύσκολο αυτό έργο.

Είναι ένα νέο, πρωτοποριακό για τα δεδομένα του τόπου μας αλλά και τα δεδομένα του χώρου της πρόνοιας, πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS, που υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Αναρρωτηρίου Πεντέλης. Ένα πρόγραμμα φροντίδας και αποκατάστασης βρεφών από τα δημόσια νοσοκομεία με στόχο όλα τα παιδιά να βρίσκουν την οικογένεια αναδοχής που έχουν ανάγκη.

Μια προσπάθεια που αξίζει, όχι απλά συγχαρητήρια αλλά και την έμπρακτη στήριξή μας, γιατί αναβαθμίζει το θεσμό της αναδοχής. Γιατί μειώνει τον κίνδυνο της ιδρυματοποίησης και του στιγματισμού των παιδιών. Και γιατί, τέλος, σηματοδοτεί μια άλλη αντίληψη άσκησης κοινωνικής, προνοιακής πολιτικής.

Μακριά από στερεότυπα, κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες, στο πλευρό μιας κοινωνίας που χειμάζεται. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Περιφέρεια Αττικής είναι και θα συνεχίσει να είναι αρωγός αυτών των προσπαθειών».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής